Rúzsa Magdi & Vida József: Zümmögés a konyhában - ...és végy egy kanál mézet! - Könyv
Termék leírás:
Kevesen tudják, hogy a méz pompás főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek, hiszen például remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Rúzsa Magdi és Vida József Zümmögés a konyhában című szakácskönyve ehhez nyújt útmutatót.
A szerzők a mézért és a konyhaművészetért egyaránt rajonganak, a könyvben pedig bebizonyítják, hogy milyen izgalmas mézes menüsor állítható össze rövid idő alatt.
A délvidéki Rúzsa Magdiról eddig is tudtuk, hogy szeret főzni, de azt már nem, hogy ezt mesterfokon űzi. És miért zümmögés? Mert a méz és a méhek körül forog a könyv minden témája, melynek megalkotásában szeretett énekesnőnk segítségére volt Vida József bankár, a TV2 tulajdonosa, aki a Forbes magazin szerint Magyarország egyik leggazdagabb embere és aki mindig szolgál meglepetésekkel.
Vajdasági, vidéki lányként mindig is szerettem a konyhában tüsténkedni, szerettem az illatokat, az ízeket, és szerettem, hogy a családommal olyan ételeket ettünk, amelyeket mi magunk termeltünk meg. Mezőgazdaságból élő szüleim a természet tiszteletére és a fenntartható életmódra neveltek, így már gyerekként tudtam, hogy a méhek ajándékát meg kell becsülni, és a kaptárakat nem szabad kizsákmányolni - emelte ki Rúzsa Magdi.
Vida József így fogalmazott:
Természetesen a kiadványban arra a kérdésre is kerestük a választ, hogy több ezer év után miért került ki a konyhákból a méz és váltotta fel a helyét a finomított cukor? Mikor vált mára csupán a tea vagy a vajas kenyér ízesítőjévé? Elsősorban tehát azért készítettük el ezt a könyvet, hogy az összeállított receptsor segítségével felelevenítsük a konyhákban, a mindennapi étkezésekben méltatlanul elfeledett mézet, hogy a segítségünkkel Önök újra feldedezzék a benne rejlő gasztronómiai lehetőségeket.